Propolis
Propolis tinktúra
V minulosti naši predkovia používali na liečenie a prevenciu:
- preukázateľne zabíja baktérie,
- antimykotikum,
- tlmí zápal,
- podporuje pečeň,
- antivírusové účinky
- antioxidačné účinky,
- tlmí bolesť,
- podporuje hojenie rán,
- priaznivé účinky pri liečbe zápalu hrubého čreva,
- odstraňuje žlčníkové kamene,
- priaznivé účinky pri liečbe krvného obehu, sklerózy, migrény, paradentózy.
O ďalších účinkoch vzhľadom na legislatívu EÚ nie je možné podať viac informácií.
Podrobný popis
Dávkovanie:
- Pred dávkovaním pretrepať obsah!
- Vnútorne, 1-3x denne, 15 kvapiek, do vlažnej vody a vypiť, alebo zapiť vlažnou vodou (max. 1 dcl).
- Vonkajšie, 1-3x denne priamo natrieť postihnuté miesto.
- Nepodávať tehotným ženám a deťom do 3 rokov!
- Deti od 3 do 6 rokov polovičná dávka.
Všeobecné doporučenie pre všetky jednodruhové tinktúry:
- Pri akútnych stavoch úžívať podľa dávkovania až do zlepšenia stavu, potom ako pri prevencii.
- Pri prevencii užívať podľa dávkovania 21-31 dní s nasledujúcou prestávkou 14-21dní.
- Neužívať spolu s farmákami (liekmi)!
- Vždy nechať prestávku min. 30 minút medzi medzi farmákami a tinktúrami.
Zloženie:
- Propolis,
- lieh ovocný.
Jedinečné pomerové zloženie podľa vlastnej receptúry na maximalizáciu požadovaného účinku..
Produkt svojim zložením je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov.
Neobsahuje žiadne umelé prísady, konzervačné látky, GMO, ani zvyšky pesticídov alebo hnojív.
Skladovanie:
- teplota od 8 do 25 stupňov Celsia,
- v suchu, mimo priameho svetla.
- Uchovávať mimo dosahu detí!
Balenie:
- v jednorázovom sklenenom obale, uzavreté uzáverom s neporušeným poistným krúžkom.
Minimálna doba spotreby 2 roky, dávkovanie a zloženie je uvedené na zadnej etikete.
Bylinný produkt nie je náhrada pestrej stravy.
Krajina pôvodu SR.
100% prírodný, bylinný produkt.
Propolis:
Včely touto látkou pokrývajú vnútorné priestory úľa, plásty a vypĺňajú trhliny. Pokiaľ sa do úľa dostane škodca, včely ho do propolisu úplne obalia. Vo vlhkom a teplom prostredí úľa sa vďaka nemu nemnožia mikroorganizmy. Propolis tak doslova chráni včelie mesto. Odtiaľ si nesie vo svojom názve polis (v gréčtine - mesto). Propolis vzniká tak, že včely zbierajú živice z púčikov a kôry stromov a vďaka enzýmom v slinách včiel a zmiešaním s voskom potom vzniká propolis. Tuhého, tmavého a lepkavého žltohnedého propolisu býva okolo 3 kilogramov v jednom úli.
Aj keď nám na pomenovanie žltohnedej hmoty pripomínajúcej smolu stromov stačí jedno slovo - propolis, hovoríme v skutočnosti o pestrej zmesi viac ako 180 látok. Zloženie propolisu sa navyše premieňa podľa sezónnych podmienok, lokality i doby zberu. V Európskom miernom pásme najviac živíc, ktoré včely na výrobu propolisu zbierajú, pochádza z topoľov. Veľmi zaujímavé je, že pri porovnaní s propolisom od včelstiev z Brazílie, majú vzorky propolisu porovnateľné dezinfekčné vlastnosti, hoci sa svojim zložením značne líšia.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.