Propolis

Propolis tinktúra

V minulosti naši predkovia používali na liečenie a prevenciu:

  • preukázateľne zabíja baktérie,
  • antimykotikum, 
  • tlmí zápal,
  • podporuje pečeň,
  • antivírusové účinky
  • antioxidačné účinky,
  • tlmí bolesť,
  • podporuje hojenie rán,
  • priaznivé účinky pri liečbe zápalu hrubého čreva,
  • odstraňuje žlčníkové kamene,
  • priaznivé účinky pri liečbe krvného obehu, sklerózy, migrény, paradentózy.

O ďalších účinkoch vzhľadom na legislatívu EÚ nie je možné podať viac informácií.

18 € 18 € / 50 ml
Dostupnosť: Na sklade (>5 ks)
Kód: 128
Propolis

Podrobný popis

Dávkovanie:

  • Pred dávkovaním pretrepať obsah!
  • Vnútorne, 1-3x denne, 15 kvapiek, do vlažnej vody a vypiť, alebo zapiť vlažnou vodou (max. 1 dcl).
  • Vonkajšie, 1-3x denne priamo natrieť postihnuté miesto.
  • Nepodávať tehotným ženám a deťom do 3 rokov!
  • Deti od 3 do 6 rokov polovičná dávka.

Všeobecné doporučenie pre všetky jednodruhové tinktúry:

  • Pri akútnych stavoch úžívať podľa dávkovania až do zlepšenia stavu, potom ako pri prevencii.
  • Pri prevencii užívať podľa dávkovania 21-31 dní s nasledujúcou prestávkou 14-21dní.
  • Neužívať spolu s farmákami (liekmi)!
  • Vždy nechať prestávku min. 30 minút medzi medzi farmákami a tinktúrami.

Zloženie:

  • Propolis,
  • lieh ovocný.

Jedinečné pomerové zloženie podľa vlastnej receptúry na maximalizáciu požadovaného účinku..

Produkt svojim zložením je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov.

Neobsahuje žiadne umelé prísady, konzervačné látky, GMO, ani zvyšky pesticídov alebo hnojív.

Skladovanie:

  • teplota od 8 do 25 stupňov Celsia,
  • v suchu, mimo priameho svetla.
  • Uchovávať mimo dosahu detí!

Balenie:

  • v jednorázovom sklenenom obale, uzavreté uzáverom s neporušeným poistným krúžkom.

Minimálna doba spotreby 2 roky, dávkovanie a zloženie je uvedené na zadnej etikete.

Bylinný produkt nie je náhrada pestrej stravy.

Krajina pôvodu SR.

100% prírodný, bylinný produkt.

Propolis:

Včely touto látkou pokrývajú vnútorné priestory úľa, plásty a vypĺňajú trhliny. Pokiaľ sa do úľa dostane škodca, včely ho do propolisu úplne obalia. Vo vlhkom a teplom prostredí úľa sa vďaka nemu nemnožia mikroorganizmy. Propolis tak doslova chráni včelie mesto. Odtiaľ si nesie vo svojom názve polis  (v gréčtine - mesto). Propolis vzniká tak, že včely zbierajú živice z púčikov a kôry stromov a vďaka enzýmom v slinách včiel a zmiešaním s voskom potom vzniká propolis. Tuhého, tmavého a lepkavého žltohnedého propolisu býva okolo 3 kilogramov v jednom úli.

Aj keď nám na pomenovanie žltohnedej hmoty pripomínajúcej smolu stromov stačí jedno slovo - propolis, hovoríme v skutočnosti o pestrej zmesi viac ako 180 látok. Zloženie propolisu sa navyše premieňa podľa sezónnych podmienok, lokality i doby zberu. V Európskom miernom pásme najviac živíc, ktoré včely na výrobu propolisu zbierajú, pochádza z topoľov. Veľmi zaujímavé je, že pri porovnaní s propolisom od včelstiev z Brazílie, majú vzorky propolisu porovnateľné dezinfekčné vlastnosti, hoci sa svojim zložením značne líšia.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola